Dertig jaar geleden, op 17 juni 1985, begon Gerrit Miedema met ‘doodgewoon vervoer’. Hiermee legde hij het fundament van de huidige Ophaaldienst Miedema, dat anno 2015 uitgegroeid is tot een gewaardeerde moderne logistieke dienstverlener.

Gerrit Miedema begon het bedrijf als gespecialiseerde vervoersdienst voor de diergezondheidszorg. Het motto van Gerrit was; ‘een gezonde veestapel begint bij een gezonde voeding en een goede verzorging’. De eerste opdrachten kreeg hij van Achterhoekse mengvoederbedrijven voor het vervoer van onder andere sectiemateriaal en levend pluimvee naar de Gezondheidsdienst voor Dieren. Deze Gezondheidsdienst werd later een landelijke organisatie waarvoor Miedema het vervoer op nationaal niveau verzorgde.

In 2005 veranderde de relatie tussen Ophaaldienst Miedema en de Gezondheidsdienst. Om het bedrijf verder te ontwikkelen oriënteerde Miedema zich op nieuwe mogelijkheden, waarbij Tomas het initiatief nam om acquisitie te bedrijven onder klanten buiten de veterinaire sector. Dit was een schot in de roos. Inmiddels zijn er o.a. food- en milieulaboratoria, veevoederbedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten die onderzoeksmateriaal en goederen door Miedema laten vervoeren. Het klantenbestand is sinds 2005 sterk gegroeid en bestaat uit meer dan 1.000 bedrijven in diverse sectoren.

Momenteel is Ophaaldienst Miedema een veelzijdige logistieke dienstverlener met als sterke punten de kennis van de sectoren en de servicegerichtheid . Klanten stellen het zeer op prijs dat Miedema altijd meedenkt over vervoersvraagstukken en steeds probeert de meest gunstige oplossing voor de klant te bedenken. De dienstverlening is in de loop der jaren uitgebreid met opslag voor klanten en de distributie van goederen. Miedema neemt hiermee alle zorg uit handen van de klanten.

Een reden waarom veel klanten kiezen voor Miedema is het vervoersnetwerk. Dit netwerk is een uniek concept dat zeer efficiënt werkt. De bussen met gekoeld vervoer, bestrijken dagelijks het hele land. Op steunpunten ontmoeten de chauffeurs elkaar en wisselen goederen uit. Daardoor is Miedema in staat om gekoeld onderzoeksmateriaal en andere goederen dezelfde dag nog af te leveren op een bestemming in Nederland en delen van Duitsland en België.

Omdat het klantenbestand zich ontwikkelde en hogere eisen stelde aan het vervoer is de dienstverlening steeds verbeterd. Een belangrijke innovatie bijvoorbeeld was de introductie van eigen verpakkingsmateriaal voor het vervoer van biologisch onderzoeksmateriaal. Deze verpakking heeft twee voordelen: er kan veilig kwetsbaar biologisch materiaal mee worden vervoerd en de klanten hoeven zelf niet te zorgen voor een verpakking.

Miedema begon in de veterinaire wereld en is ondertussen een dienstverlener in vele sectoren. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een professionele organisatie met unieke mogelijkheden voor de klanten. Ook de soorten vervoer en bijbehorende diensten zijn sterk uitgebreid. Miedema zorgt voor snel vervoer van onderzoeksmateriaal, opslag van goederen, distributie en de afvoer van reststoffen. Wat dertig jaar geleden begon als een man met een auto, is nu een succesvol bedrijf dat waardevolle diensten levert. Ophaaldienst Miedema is een krachtig familiebedrijf, gericht op de toekomst.